Fiscaal beleggen

Wist u dat de overheid u kan helpen bij de opbouw van uw pensioenkapitaal? Dankzij een zestal formules spaart u voor later en beloont de overheid u met een onmiddellijke belastingvermindering. Zo kunt u een belangrijk deel van uw pensioenkapitaal fiscaalvriendelijk opbouwen. Geen enkele andere belegging biedt een mooier rendement dankzij het fiscale voordeel. Zonde om deze boot te missen. Bank Van Breda streeft samen met u naar de ideale mix van uw fiscale beleggingen. Op het juiste moment en op maat van uw behoeften en mogelijkheden!

Van plan om ook na uw loopbaan te blijven genieten van de mooie dingen des levens? Groot gelijk! Enkel uw wettelijk pensioen zal hoogstwaarschijnlijk niet volstaan. Vandaar het belang om zelf al tijdens de loopbaan extra pensioenkapitaal op te bouwen.

De overheid moedigt ook u aan om op een fiscaalvriendelijke manier dat extra kapitaal op te bouwen. ‘Hoe dan?’ denkt u misschien. Wel, dankzij zes fiscaalvoordelige beleggingen beloont de overheid u met belastingvermindering als u spaart voor uw pensioen.

De troeven van fiscaalvoordelig sparen

  • U recupereert een deel van uw belegging via belastingvoordeel
  • Geen enkele andere belegging biedt een beter rendement
  • U kan zo een belangrijk deel van uw pensioenkapitaal opbouwen
  • Hoe vroeger u begint, hoe groter het gespaarde bedrag, mits regelmatige opvolging.
  • Uw beleggingskeuze: In alle formules kunt u kiezen voor een veilige belegging (Tak21). In sommige formules kunt u ook kiezen voor een dynamische belegging (Tak23).
Architect
VAPZ - Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
Het VAPZ biedt het grootste fiscale voordeel dat kan oplopen tot 60%. Dit omvat een voordeel in uw personenbelasting en een besparing op uw sociale bijdragen.


Ons advies: Start met deze formule die u het grootste fiscale voordeel oplevert.
Meer weten
Dokter
RIZIV
Als geconventioneerde zorgverlener ontvangt u elk jaar een RIZIV-bijdrage (het sociaal statuut) omdat u de opgelegde tarieven respecteert. Deze bijdrage kunt u beleggen om zo uw aanvullend pensioen verder op te bouwen.Meer weten
VB + OND voor uw pensioen iStock-969583658
PS - Pensioensparen
Door jaarlijks de fiscaal maximale bijdrage te storten, bouwt u een reserve op om later zorgeloos van het leven te kunnen genieten. U geniet hierop een belastingvoordeel van 30%. Concreet: U spaart 990 euro en krijgt 297 euro terug via belastingvermindering.

Ons advies: Start zo vroeg mogelijk met pensioensparen.
Meer weten
Verrekijker-Umbraco
LTS - Langetermijnsparen
Hoeveel u jaarlijks kan sparen, wordt bepaald door uw beroepsinkomen. Ook hier geniet u van een belastingvoordeel van 30%. In tegenstelling tot het VAPZ en pensioensparen betaalt u hier een premietaks van 2%.
Concreet: Indien u 2350 euro spaart, krijgt u tot 705 euro terug via belastingvoordeel.
Ons advies: Start met langetermijnsparen van zodra u hier de ruimte voor hebt.Meer weten
Rekenmachine
IPT - Individuele Pensioentoezegging
Dankzij uw IPT haalt u fiscaalvriendelijk geld uit uw vennootschap. Het gespaarde bedrag wordt privé aan u uitgekeerd op uw pensioendatum.
Concreet: Uw vennootschap betaalt jaarlijks een premie van 1000 euro die belegd wordt. Deze bijdrage is fiscaal aftrekbaar voor uw vennootschap. Zo spaart ze op deze som de vennootschapsbelasting uit (20 tot 25%).
Ons advies: Maak gebruik van uw vennootschap om privé te sparen. U drukt meteen ook de vennootschapsbelasting!
Meer weten
Accountant
POZ - Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen
Werkt u als zelfstandige zonder vennootschap, dan kunt u uw VAPZ aanvullen met de spaarformule POZ. U stort premies in een verzekering. Deze spaarpot kunt u opvragen van zodra u met pensioen gaat. U geniet een belastingvoordeel van 30%.
Concreet: U spaart 1000 euro en krijgt tot 300 euro terug via belastingvoordeel.Meer weten

Maak een afspraak voor advies op maat

Elke situatie is anders. Er bestaat geen passe-partout scenario voor iedereen die fiscaal wil sparen. Ook u hebt nood aan maatwerk en advies afgestemd op uw situatie. Daarom staan onze adviseurs Fiscale Beleggingen voor u ter beschikking.