Sparen voor een doel

Ook u hebt als ondernemer ongetwijfeld concrete doelen of dromen. Professioneel of privé. Dromen is een must. Wie niet droomt, niet leeft. Maar helaas hebben de meeste dromen ook een prijskaartje. Een financieel duwtje in de rug voor de kinderen van zodra ze het nest uitvliegen? Eindelijk de droomreis die al zo lang op uw bucketlist staat? Een appartement aan de kust? Dergelijke dromen realiseert u niet zomaar. Vaak is op tijd beginnen sparen of beleggen de onvermijdelijke eerste stap. Stap voor stap vermogen opbouwen om uiteindelijk die droom of dat specifieke doel te kunnen verwezenlijken, daar gaat het om.
VB + OND doel vogelpik iStock-1178338334
01

Bepaal uw spaardoel en plan van aanpak

Sparen met een doel kan erg motiverend werken. U hebt écht iets voor ogen. U weet dat u er binnen afzienbare tijd van zal kunnen genieten. Uw inspanning zal ooit lonen, heel tastbaar en concreet. Maar tot die tijd is er wel wat werk aan de winkel.

Alles begint bij het bepalen van dat doel. Duidelijk en concreet.

  • Wat wilt u precies doen met het gespaarde bedrag?
  • Wanneer wilt u het doel verwezenlijken?
  • Welk bedrag hebt u hiervoor nodig?

Pas als u weet waar u naartoe wilt, kunt u ook gemakkelijker beginnen plannen.
Hoe pakt u dat sparen dan veilig en concreet aan? Alvast twee cruciale vragen:

  • Wat wilt u houden als spaarbuffer?
  • Welk bedrag hebt u niet meteen nodig en kunt u maandelijks opzij zetten om uw doel te bereiken?
‘Een doel met een te hoog kostenplaatje? Spaar dan voor de eigen inbreng die u nodig hebt om een krediet aan te vragen.’
Is het kostenplaatje van uw droom of doel te hoog om enkel met eigen inbreng te financieren? Dan gaat u misschien beter voor een tussendoel: het aanleggen van een reserve om zo toch de eigen inbreng bijeen te sparen of beleggen die u nodig hebt om een krediet aan te vragen en uiteindelijk te verkrijgen. Dit krediet kan u helpen om uiteindelijk toch die grote investering te doen en uw droom of doel in realiteit om te zetten.

02

Ga voor een spaarbuffer voor uitgaven op korte termijn

Ook u wilt als ondernemer voorbereid zijn op voorziene plannen en onvoorziene omstandigheden. Een spaarrekening als buffer biedt gemoedrust. Zo houdt u een bepaalde som binnen handbereik en kan uw bedrijf tegen een stootje. Dankzij die spaarbuffer maakt u een onderscheid tussen nodig hebben op korte termijn en doelstellingen op lange termijn. Uw droom of concreet doel dus.

Sparen of beleggen voor een specifiek doel? Maak een afspraak!

Of u nu vooruit wil in het leven of stabiliteit zoekt, we praten er graag met u over. Of u nu vooruit wil in het leven of stabiliteit zoekt, we praten er graag met u over.


03

Activeer het maandelijkse overschot

Zet u maandelijks geld opzij om naar uw doel toe te werken, dan is het uiteraard mooi meegenomen dat dit geld intussen ook rendeert. Het zou zonde zijn om dat stukje vermogen zomaar te laten inslapen. Het is zinvoller om deze maandelijkse spaarreserve meteen te activeren en dus te beleggen. Gespreid en planmatig beleggen zal op lange termijn ongetwijfeld meer renderen dan de spaarrekening. Zowel professioneel als privé. Laat uw maandelijkse reserve werken en optimaal opbrengen. Beleg het spaargeld dat u opzij zet voor een specifiek doel. Zo kunt u ook sneller dat doel verwezenlijken.

Door planmatig te beleggen, ontwikkelt u een spaardiscipline!
Zet aan het begin van de maand systematisch een bedrag opzij om te beleggen. Deze duidelijke structuur geeft gemoedsrust. Dankzij een doorlopende opdracht spaart u zonder dat u daar elke maand opnieuw aan hoeft te denken en bereikt u sneller uw geplande doel. Zowel privé als professioneel.

Van plan om te sparen of beleggen voor een specifiek doel?

Denk vooruit en start op tijd!Nood aan advies op maat? Maak een afspraak!