OranjeHuis_3_logo_NL

U verkoopt straks niet alleen uw levenswerk maar ook uw aandelen. Dit bedrag komt op uw privérekening terecht. Een mooi vooruitzicht, maar helaas niet altijd op successievlak. Of u schenkt uw aandelen aan uw kinderen. Hoe regelt u dit dan het best? Hoe kunt u ervoor zorgen dat niet alleen de zoon of dochter die u opvolgt maar alle kinderen zich gelijkwaardig behandeld voelen?

Afhankelijk van de familiale situatie zijn er verschillende manieren om de eigendom van het bedrijf over te dragen. Denkt u aan opvolging binnen de familie of bent u van plan om het bedrijf te verkopen aan een externe partij? Elke manier heeft voor- en nadelen en zijn zeker niet gepast voor elke situatie. Vandaar het belang van de juiste begeleiding.

Het belang van successieplanning

  • Familiale rust

Luister vooraf naar elkaars verwachtingen en noden en maken vervolgens duidelijke afspraken. Zo schept u familiale rust, zekerheid en een duidelijk traject voor de eventuele opvolger. U vermijdt hierdoor zonder twijfel discussie of familieruzies achteraf. Maak deze afspraken terwijl u nog zelf aan het stuur van het bedrijf zit.

  • Fiscale optimalisatie

U heeft tijdens uw carrière hard gewerkt en een bepaald vermogen opgebouwd. U heeft ook al belastingen op dat vermogen betaald. Logisch toch dat u uw kinderen zo weinig mogelijk wilt belasten met kosten op diezelfde (onroerende) goederen. Dankzij een goede successieplanning bepaalt u zelf en niet de wet op welke manier u uw vermogen na verkoop of overdracht van uw bedrijf overdraagt. Ga voor fiscale optimalisatie, zonder de doelstellingen van het bedrijf en het geluk van de familie uit het oog te verliezen.

Plan uw successie op tijd!

Laat u bijstaan door experten van Van Breda Advisory.