Capture-Mar-25-2022-12-05-26-37-PM
01

U wordt partner. Met of zonder vennootschap?

U wordt partner. Gaat u werken met een eenmanszaak of richt u beter een vennootschap op? Werken met een vennootschap kan bijzonder interessant zijn. Het kan immers de belastingdruk op uw inkomen aanzienlijk verlagen.

U werkt hard en uw weken zijn druk. Logisch dat u wilt genieten van de vruchten van die inzet. Maar als u met een vennootschap werkt, zitten al uw beroepsinkomsten op dat moment 'in' de vennootschap. Hoe zet u uw vennootschap dan het best in om er privé beter van te worden? Wat is het optimale salaris en hoe haalt u er dividenden uit?

Bank Van Breda helpt u om uw privévermogen op te bouwen dankzij de fiscale voordelen die uw vennootschap biedt. Hoe komt het vermogen van uw vennootschap bij u privé terecht en wanneer? Wij bieden u oplossingen op maat.

02

U koopt zich in. Met of zonder krediet?

U krijgt de kans om door te groeien tot partner in uw bedrijf? Vaak gaat een dergelijke doorgroei gepaard met het betalen van een inkoopsom. Een krediet kan dan nuttig te zijn om deze uitgave in de tijd te spreiden.

Bank Van Breda helpt u graag bij het zoeken naar de geschikte kredietformule. Uw gezin beschermen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid maakt eveneens deel uit van onze begeleiding. Lenen voor een eigen woning of een andere vastgoedinvestering? Ook voor dergelijke vragen is Bank Van Breda graag uw klankbord. We beperken ons daarbij niet tot het project zelf, maar kijken ook naar hoe dit past in uw totaalsituatie. Dankzij de troeven van het dividendkrediet maakt u optimaal gebruik van uw vennootschap.

03

Uw situatie wordt complexer. Heeft u zicht op het totaalplaatje?

U werkt snel en efficiënt. Dat verwacht u ook van uw bankier. U heeft geen zin om meerdere keren uw verhaal te moeten doen. Daarom kan u bij Bank Van Breda rekenen op een vaste contactpersoon die het totaalplaatje bekijkt: professioneel en privé, vastgoed en beleggingen, vandaag en op lange termijn.

Daarnaast kunt u via de digitale toepassing MyPlan zelf uw totale vermogen in kaart brengen en opvolgen. MyPlan vormt zo de basis om samen met uw account manager uw persoonlijk financieel traject naar financiële onafhankelijkheid uit te werken.

04

U wil beleggen. Privé of in de vennootschap?

Het samenstellen en opvolgen van een beleggingsportefeuille is één van onze kernactiviteiten. Uw account manager adviseert u zowel over beleggen in privénaam als over beleggen in de vennootschap. Tegelijk wordt ervoor gezorgd dat u de beleggingen van uw vennootschap (bijv. een DBI-fonds) vlot kunt overhevelen naar uw
privéportefeuille.

Delen Private Bank is als zusterbank van Bank Van Breda de belangrijkste partner voor de invulling van uw beleggingsportefeuille. Als belegger hebt u zelf geen inspraak in de keuze van de individuele effecten die deel
uitmaken van het discretionair vermogensbeheer. Daardoor zijn onze beleggingsinstrumenten niet in strijd met
de voorschriften die uw bedrijf op dat vlak hanteert.

05

U wil investeren in vastgoed. Rechtstreeks of in een fonds?

U staat op het punt om te investeren in vastgoed. Kopen en verhuren, dat is uw doel. Maar wilt u dan investeren in
bakstenen of eerder in een vastgoedfonds? Hebt u dergelijke vragen over beleggen in onroerend goed als onderdeel van een gespreide beleggingsportefeuille? Dan kan u terecht bij ons dochterfiliaal Van Breda Immo Consult. De experten van Van Breda Immo Consult focussen uitsluitend op zogenaamde “opbrengsteigendommen” en niet op de gezinswoning of tweede verblijven.

06

U wil uw familie beschermen. Hoe organiseert u uw nalatenschap?

Niet enkel de levenstandaard na uw loopbaan verdient aandacht. U wilt ook de toekomst van uw partner en die van uw kinderen veiligstellen. Hoe regelt u op de beste manier uw nalatenschap?

U wilt natuurlijk niet dat uw partner of kinderen na uw overlijden financiële problemen ondervinden. Daarom helpen onze experten van Van Breda Advisory u om met een gerust gemoed een redelijke verdeling te plannen. Zij analyseren uw situatie grondig en laten u zien wat de financiële gevolgen zijn van diverse scenario’s. Vervolgens stellen zij u oplossingen en mogelijke besparingen voor die aansluiten bij uw persoonlijke wensen.

07

U stopt als partner. Wat nu?

Als partner heeft u uw activiteit met passie en engagement uitgebouwd. Maar ooit zal u er afscheid van moeten nemen. In het belang van uw klanten maar ook voor uzelf en uw familie is het raadzaam om tijdig na te denken over dat moment. Stopt u dan effectief of werkt u op een andere basis verder?

Twee belangrijke aandachtspunten hierbij zijn uw toekomstige levensstandaard en de toekomst van uw professionele vennootschap.

Iedereen wil zijn levenstandaard minstens op hetzelfde niveau houden. Daarom werken we met elke klant een persoonlijk financieel traject (PFT) uit. Dat geeft een duidelijk beeld van uw financiële situatie en welk vermogen
u nodig heeft om uw huidige levensstandaard te behouden als u stopt met werken.

Voor een professionele vennootschap verdienen drie scenario’s uw bijzondere aandacht.
• De omvorming naar een patrimoniumvennootschap.
• De liquidatie van de vennootschap.
• Het voortwerken met de vennootschap.

Graag meer informatie?