Sparen en beleggen OND

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Een duurzame bank voor een betere wereld
Ondernemers en vrije beroepen vervullen een cruciale rol in de transitie naar een meer duurzame economie. Als gespecialiseerde bank willen wij hen hierbij ondersteunen en helpen om juiste financiële keuzes te maken.

Onze uitdaging

Hoe houden we Bank Van Breda relevant en future proof? Wat doet de bank om zich positief te onderscheiden en een reële bijdrage te leveren voor een betere wereld? Lees meer over ons engagement tegenover onze klanten en collega’s, onze aandeelhouders en de samenleving waarin we actief zijn.

Focus

We focussen onze inspanningen op die domeinen waarin we als bank een belangrijke rol spelen en het verschil kunnen maken. We wegen onze strategische keuzes af tegenover het belang van alle stakeholders.

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s)

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

Kernratio’s Bank Van Breda

Klantentevredenheid   2021 2022 2023
KPI Net Promotor Score 53 54 53
Personeelstevredenheid        
KPI Great Place To Work 98% / 98%
Veilige haven        
KPI Kernkapitaalratio (Common equity tier 1) 16,8% 15,5% 17,7%
KPI Hefboomratio (Leverage) 8,1% 8,1% 8,3%
KPI Waardevermindering op kredieten (Loan/Loss) 0,01% -0,01% 0,02%
Ecologische inspanning        
KPI Ton CO2 per voltijds equivalent (FTE) 3,93 4,07 3,56

 

 

Graag meer weten?

  • Benieuwd hoe wij duurzaamheid toepassen in de praktijk? In hoofdstuk 8 van ons jaarverslag rapporteren we over de jaarlijkse vooruitgang aan de hand van realisaties en cijfers.
  • Wil u weten hoe Bank Van Breda bij haar beleggingsadvies rekening houdt met duurzaamheidsrisico’s? Klik hier.
  • Daarnaast informeren wij u over het resultaat van de beoordeling door onze externe partners van de waarschijnlijke effecten van duurzaamheidsrisico’s op het rendement van de financiële producten. Wij baseren ons hiervoor op de informatie zoals die ons door onze partners ter beschikking wordt gesteld. 
  • Bent u geïnteresseerd om te vernemen hoe Bank Van Breda in haar adviesverlening rekening houdt met ongunstige effecten van beleggingen op duurzaamheidsfactoren? Klik dan hier.