Laat ons u begeleiden bij én na de verkoop of overdracht!

Jarenlang runde u het bedrijf met hart en ziel, nu denkt u stilaan aan afbouwen. Denkt u aan een verkoop of eerder aan een overdracht in de familie? Financieel is dit een sleutelmoment in uw leven. Redenen genoeg om u te laten begeleiden bij de verkoop of overdracht van uw bedrijf.
header-pro-3
01

Van springen tot loslaten

Elke dag opnieuw bouwt u met passie en kennis aan de toekomst van uw onderneming. Maar ook u ontkomt niet aan de dag waarop u afscheid zal moeten nemen van uw bedrijf. In het belang van uw bedrijf én uw familie is het belangrijk om op tijd na te denken over de toekomst. Wat na het ondernemerschap?

Een bedrijf succesvol verkopen of overdragen, het blijkt een vak apart. Experten die dagdagelijks met deze materie bezig zijn, hebben dat vak meer dan wie ook in de vingers.

Dankzij onze kennis van uw leefwereld en ons dagdagelijks begeleiden van ondernemers bij hun financiële keuzes heeft Bank Van Breda op dat vlak alvast een flinke streep voor. Onze expertise zal ook u ongetwijfeld ten goede komen op dit sleutelmoment in uw leven.

02

Hoe bereid ik me voor op de overdracht/verkoop van mijn bedrijf?

  • Laat uw bedrijf professioneel waarderen. Doe dit 5 tot 10 jaar voor de geplande verkoop of overdracht. Zo hebt u nog voldoende tijd om bij te sturen en te optimaliseren.
  • Overweeg alle opties: Denkt u aan een familiale opvolging of is een verkoop de beste beslissing?
  • Maak een SWOT-analyse (Strenght, Weakness, Opportunities, Threats). Deze analyse zal u helpen bij het nemen van de juiste beslissing.
  • Bespreek de opties met alle betrokkenen. Zeker bij een familiale opvolging is een familieconsensus belangrijk.
  • Hebt u een beslissing genomen? Stel dan een actiegericht stappenplan op. Zo bent u er zeker van dat uw strategische visie uw onderneming naar een succesvolle toekomst zal leiden.
  • Houd rekening met de emotionele impact. De overdracht of verkoop van uw bedrijf is afscheid nemen van uw passie. Maak voldoende plannen voor de toekomst.

Hoe moet het verder met mijn bedrijf na mijn professionele carrière?

03

Hoe zorg ik voor financiële gemoedsrust in aanloop naar de overdracht/verkoop van mijn bedrijf?

De verkoop of overdracht van uw bedrijf zal ongetwijfeld extra vermogen opleveren. Wat doet u het best met deze gelden? Ook dat beslist u beter niet op de laatste dag.
Wij gaan voor de proactieve aanpak en begeleiden u graag 5 tot 10 jaar op voorhand. We pakken dit aan op maat van uw levens- en andere behoeften en maken uw vennootschapsgelden en de bijhorende portefeuille renteniers- en overdrachtproof. Immers, te veel geld aanhouden in de vennootschap is voor niemand interessant: niet voor uzelf maar ook niet voor de overnemer. (Wisselwerking vennootschap als inkomstenbron).
Voldoende op voorhand een duidelijk plan van aanpak hebben, is cruciaal om weldoordacht met dit kapitaal aan de slag te gaan. Wat hebt u nodig om comfortabel te leven? Hoe past u uw beleggingsstrategie aan zodat het geld te allen tijde beschikbaar is als u het nodig hebt? Dit zijn vragen die we graag met u bekijken. (Beleggen in de renteniersfase)

04

Laat ons daarom u begeleiden bij én na de verkoop of overdracht van uw bedrijf

De overdracht of verkoop van uw bedrijf is misschien wel het laatste financiële sleutelmoment in uw professionele carrière. Omdat elke situatie anders is, bekijken we graag samen wat uw mogelijkheden zijn om met de nodige gemoedsrust dit belangrijk en vaak ook emotioneel moment tegemoet te gaan. We ontwikkelen een persoonlijk traject dat continu geoptimaliseerd en bijgestuurd kan worden.
Wij staan garant voor een proactieve en persoonlijke aanpak die zorgt voor :

We begeleiden u zowel tijdens als na uw actieve carrière. Wij beschikken immers over de nodige expertise om u optimaal te begeleiden met het juiste advies voor uw persoonlijke situatie. U kan een beroep doen op onze Experten (Van Breda Advisory) via uw accountmanager.

De verkoop of overdracht van uw bedrijf in het vooruitzicht? We begeleiden u graag!