IPT - Individuele pensioentoezegging

Maak van uw vennootschap een spaarpot.

De spaarformule waarbij uw vennootschap de premies betaalt. De stortingen zijn volledig aftrekbaar waardoor de vennootschapsbelasting daalt. Bovendien transfereert u op de meest fiscaalgunstige manier gelden naar uw privé.

Voordelen van IPT

  • Fiscaal voordelig: De premies zijn integraal aftrekbaar in de vennootschapsbelasting, weliswaar binnen de wettelijke grenzen.

  • Extra waarborgen: U kan IPT uitbreiden met een verzekering gewaarborgd inkomen en overlijden.

  • Individueel: Bij verkoop of faillissement blijft uw opgebouwd kapitaal gevrijwaard. U kan de IPT ook gebruiken voor de aankoop van vastgoed (ook buiten België).

01
Ideaal voor

een vrij beroeper die een regelmatige, maandelijkse vergoeding van zijn vennootschap ontvangt.
Waar VAPZ u de keuze laat tussen een eigen bijdrage of via uw vennootschap, betaalt uw bedrijf in het geval van IPT de premies. Anders gezegd: als u met een eigen vennootschap werkt, is IPT een zeer interessante aanvulling op uw VAPZ.

02
Hoe werkt het?

Uw vennootschap betaalt premies die belegd worden in Tak 21 of Tak 23 levensverzekeringen.
Zo bouwt ze spaargeld op dat u op uw pensioenleeftijd privé kan opnemen. Als u een IPT afsluit en een paar jaar later besluit om als zelfstandige zonder vennootschap te werken in plaats van met een vennootschap, kan u een POZ afsluiten. Flexibiliteit troef.

03
Waarom deze spaarformule?

De premies zijn als bedrijfskosten in de vennootschap aftrekbaar wat een gunstig effect heeft op haar verschuldigde belastingen. Op lange termijn heeft dit bovendien tot gevolg dat er op fiscaalvriendelijke wijze geld van uw vennootschap naar de privésfeer overvloeit.
De belastingdruk op deze bedragen varieert tussen 16% en 26%, afhankelijk van de leeftijd waarop u met pensioen gaat. Hoe eerder u stopt met uw professionele carrière, hoe hoger de belastingdruk.

Waarom een adviseur fiscale beleggingen inschakelen?

De maximaal te storten premie is afhankelijk van uw inkomen en de reserves die u opbouwt via andere fiscaalvriendelijke spaarformules. Een correcte berekening garandeert uw fiscale aftrek. Wat u teveel stort is niet aftrekbaar maar wordt op het einde van de rit wel belast.

U mag een inhaalbeweging doen voor de voorbije 10 jaren en kan zo de winst voor belastingen sturen. Loonsverhogingen hebben dus niet alleen een impact of uw jaarlijkse storting maar zorgen ook voor een extra inhaalbeweging.

Een koppeling van uw verzekering gewaarborgd inkomen kan u tot 30% besparing opleveren.

Start vandaag nog met fiscaalvoordelig sparen.

Lees meer over onze verschillende formules waarmee u op een fiscaalvriendelijke manier kan sparen voor later.

Plan uw afspraak

Bent u benieuwd naar de fiscale mogelijkheden van IPT binnen uw portefeuille? Maak dan een afspraak met een adviseur fiscale beleggingen. Tot binnenkort.