Fondsen

01

Wat is een fonds?

Als u via een fonds belegt, koopt u eigenlijk deelbewijzen van een beleggingsvennootschap. Deze vennootschap groepeert spaargelden van individuele beleggers. De beheerders van deze vennootschap beleggen de gelden gemeenschappelijk volgens een op voorhand bepaalde beleggingspolitiek.

02

Ons concept : Kies dynamische beleggingen als bouwsteen voor ‘rendement’

Waar het beschermingsluik in uw portefeuille vooral stabiliteit en gemoedsrust biedt, bieden dynamisch belegde fondsen op lange termijn een hoger rendementsperspectief dan kapitaalvaste beleggingen. Wij kiezen dan ook bij voorkeur voor fondsen die achterliggend in individuele aandelen beleggen.

beleggingsportefeuille2-1
03

Voor wie?

Een fonds is een goede optie voor iedereen die in het kader van een gespreide portefeuille een hoger rendement nastreeft en dit geld een langere periode (6-10 jaar) kan missen. Vaak gaat het om klanten met hogere risico-appetijt. Een deel van de portefeuille mag dan iets dynamischer belegd worden. Dit kan zowel privé als in de vennootschap. Binnen de vennootschap zijn er een aantal fiscale spelregels te volgen. Hier houden wij natuurlijk rekening mee.

04

Voordelen van een fonds?

01
U legt niet al uw eieren in één mand

Risicospreiding is de regel bij uitstek voor elke belegger. Met fondsen belegt u in verschillende aandelen en/of obligaties tegelijk. Hierdoor blijft de impact op uw rendement beperkt als een aandeel of obligatie het niet goed doet.

02
U hoeft zelf geen beleggingsexpert te zijn

U hoeft zelf niet actief de financiële markten te volgen. Dat doen onze fondsbeheerders voor u. Zij selecteren de aandelen, obligaties of munten die de beste rendementskansen bieden. Zij volgen de economische ontwikkelingen op de voet en sturen op basis van hun kennis en inzichten hun beleggingskeuzes bij.

05

Welke partner?

  • NV Capfi Delen Asset Management, kortweg “Cadelam” staat in voor het duurzaam beheer van de meeste van onze fondsen en is een kleine en onafhankelijke beheervennootschap. Die onafhankelijkheid is uw beste garantie voor objectieve investeringsbeslissingen.
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame bedrijfsvoering en sociaal verantwoord investeren behoren tot het DNA van Cadelam.