Activatie van gelden

Om voorbereid te zijn op onverwachte kosten of opportuniteiten is een spaarbuffer een absolute noodzaak. Maar waarom zou u geld dat u op korte termijn niet meteen hebt op een spaarrekening parkeren? Beleggen is zonder twijfel een prima alternatief om dat spaargeld rendabeler te maken. Het juiste evenwicht tussen sparen en beleggen, daar gaat het om.
VB kinesist - Copy
01

Bepaal uw buffer en beleg het overschot

Ook u wilt als vrij beroep voorbereid zijn op voorziene plannen en onvoorziene omstandigheden. Een spaarrekening als buffer voor deze uitgaven biedt gemoedrust. Zo houdt u een bepaalde som binnen handbereik en kan uw bedrijf tegen een stootje. Een spaarbuffer is geen overbodige luxe.

  • Laat een deel van het geld op uw spaarrekening staan als buffer voor uitgaven op korte termijn.
    Dit zal u zonder twijfel de nodige gemoedsrust bieden.
  • Beleg het overige deel dat u niet meteen nodig hebt via een gespreide beleggingsportefeuille.
    Zo creëert u dan toch een mooi rendement op lange termijn.
Het is de kunst om hierin een goed evenwicht te vinden. Zo blijft uw buffer op het gewenste niveau en kunt u de overschotten beleggen.

Doe dit niet ondoordacht. We doorlopen graag met u de nodige stappen om dat evenwicht te vinden. Helemaal op maat van uw persoonlijke situatie.

02

Beleg maandelijks een deel van uw inkomen

Maar wat met het geld dat u niet meteen nodig heeft? Zonde om dat stukje vermogen zomaar te laten inslapen. Het is dan ook zinvoller om bewust maandelijks een deel van uw inkomen te beleggen. Gespreid en planmatig beleggen zal op lange termijn ongetwijfeld meer renderen dan de spaarrekening. En dit kan zowel professioneel als privé.

U bouwt op deze manier ook nog eens een reserve op die u kan gebruiken voor doelen die wat verder in de toekomst liggen.

Ook als er op korte termijn toch een professionele opportuniteit op uw pad komt, hoeft u geen gigantische spaarbuffer achter de hand te hebben. U kunt dan een beroep doen op onze kredietverlening. Zo willen we samen met u ruimte creëren voor kansen die u niet zomaar wil laten voorbijgaan.

Ons advies
Zet aan het begin van de maand systematisch een bedrag opzij om te beleggen. Deze duidelijke structuur geeft gemoedsrust. Dankzij een doorlopende opdracht spaart u zonder dat u daar elke maand opnieuw aan hoeft te denken. De dag waarop u geen professioneel inkomen meer hebt (bijv. omwille van uw pensioen) kunt u dankzij dat extra gespaarde bedrag blijven genieten.
VB gemoedsrust in zwembad - Copy

03

Beleggen via de vennootschap of privé?

U bouwt uw vermogen het best privé op. Maar voordat u zichzelf de winst in de vennootschap kan uitkeren, moet u een bepaalde wachtperiode respecteren. Niets houdt u tegen om dat geld al in de vennootschap te laten renderen. U kunt alvast beleggen in de vennootschap. Om dan uiteindelijk de beleggingen van de beleggingsportefeuille in de vennootschap over te hevelen naar uw privébeleggingsportefeuille. De perfecte manier om uw vermogen al te laten groeien in de vennootschap.

Hevel op tijd de financiële reserves die u niet zinvol kan inzetten in uw vennootschap op een fiscaalvriendelijke manier over naar uw privé. Een rijke vennootschap met een arme ondernemer, daar heeft niemand iets aan. Ga voor een sterke maar slanke vennootschap. Zoek de juiste balans tussen het geld dat u in de vennootschap nodig heeft en de rest die naar uw privé kan. Streef naar een optimale wisselwerking tussen professioneel en privé!

Vastberaden om ook uw geld actiever in te zetten?