Uw vastgoed als langetermijninvestering: start vandaag aan de waardecreatie van morgen.

Huis-met-energielabel

Investeren in vastgoed is een goede financiële keuze, maar maak deze verstandig.

Vastgoed is voor velen een belangrijke investering en een wezenlijk onderdeel van het totaal vermogen. Belangrijk is wel dat u slim investeert. Zorg dus dat u ook voor uw vastgoed een langetermijnstrategie voor ogen houdt. 

Energie-efficiënt vastgoed is zonder twijfel een goede keuze. Sinds de energiecrisis zijn mensen nog gevoeliger geworden voor dit thema. En dit om verschillende redenen. Een goed geïsoleerde woning drukt uiteraard de energiefactuur en zorgt voor meer comfort en een gezonder binnenklimaat. 

Verder worden er meer en meer verplichtingen opgelegd vanuit de overheid. Zo geldt tegenwoordig een renovatieverplichting voor energieverslindend vastgoed, bent u verplicht bepaalde attesten voor te leggen bij een overdracht van het vastgoed (Voor meer informatie hierbij de link naar onze nieuwsbrief) en geldt bijkomend een indexeringsstop van de huurgelden voor dergelijke energievretende woningen. Dit kan dus een impact hebben op de stabiliteit van uw huurinkomsten als onderdeel van uw totaalvermogen.

Durf de (energie)-efficiëntie van uw vastgoed dus in vraag te stellen en wapen uzelf tijdig tegen een sluimerende waardevermindering van uw vastgoed onder invloed van de verstrengde en toenemende regelgeving. 

Is uw (opbrengst)vastgoed energie-efficiënt? Geen idee?
Dan kan een technische of energetische audit u een antwoord geven.

Welke voordelen biedt een technische en energetische audit?

1. Technische check-up
Onafhankelijke, technische audit op meer dan 80 controlepunten van uw gebouw door een erkende architect.

2. Energetische verbeteringen
Een energetische analyse van 9 thema's (de gebouwschil en technieken), met advies op maat hoe deze energetisch te verbeteren.

3. Kostenraming en prioriteiten
Hoeveel gaan de energetische renovatiewerken kosten? Waar te beginnen? Welke premies zijn beschikbaar?

Welke verplichte certificaten dient u voor te leggen?

1. Asbestattest
Het asbestattest is een officieel en verplicht document. Door staalafnames worden de mogelijke asbestmaterialen in kaart gebracht. Dit wordt uitgevoerd door een erkende asbestdeskundige en is sinds eind 2022, in bepaalde gevallen van overdracht van vastgoed, verplicht voor elke woning in Vlaanderen gebouwd voor 2001.

2. EPC attest

  • Met het EnergiePrestatieCertificaat (EPC) krijgt u een idee over de energiezuinigheid van de woning.
  • Een EPC attest is verplicht bij de verkoop of verhuur van uw pand en dit dient bovendien ook vermeld te worden in eventuele advertenties.
  • Tegen 2050 moet elke woning in Vlaanderen over een EPC label A beschikken. Dit lijkt nog lang, maar… 

Aan de slag!

Via onze partner, ImmoPass, willen wij onze klanten een one-stop-shop aanbieden i.k.v. een langetermijnstrategie voor vastgoed. 
Zodoende willen wij de mogelijkheid aanreiken om alvast inzicht te krijgen in noodzakelijke of interessante ingrepen voor uw vastgoed onder begeleiding van experten ter zake en/of om de noodzakelijke attesten te bekomen. Allemaal onder één dak.  

Een afspraak met ImmoPass is betalend voor het advies dat zij aanreiken. 

  • Voor een technische audit betaalt u 499 euro excl BTW
  • Voor een inspectie (zonder rapport) betaalt u 299 euro excl BTW
  • Voor een technische en energetische audit betaalt u 750 euro excl BTW
  • Voor een asbestattest en EPC-attest betaalt u tussen de 160 euro en 649 euro excl BTW

Neem contact op met ImmoPass

Investeren in duurzaam vastgoed, daar kunnen de architecten van ImmoPass NV u bij helpen. ImmoPass geeft u een advies (betalend) op maat over de energetische verbeteringen die mogelijk of nodig zijn aan uw gebouw. Zo krijgt u een idee over de kosten en de terugverdientijd van uw investeringen. 

Vastgoedbelegging met toekomstperspectief

Energie blijkt ook voor de vastgoedmarkt een gamechanger. De EPC-waarde wordt steeds bepalender bij de aankoop van een woning. Van plan om te beleggen in vastgoed? Investeren in energiezuinige woningen is de boodschap. Ook al is de aankoopprijs hoger, toch heeft een energiezuinige woning als belegging op termijn heel wat voordelen. Kris Wilson, expert bij Van Breda Immo Consult, een dochteronderneming van Bank Van Breda, vertelt ons waarom.