Laat ons u begeleiden bij het inzetten van uw vennootschap als motor voor uw privévermogen!

U werkt hard. Fijn als u daar ook privé van kan genieten. Uw vennootschap kan namelijk perfect fungeren als motor voor uw privévermogen. Een rijke vennootschap met een arme ondernemer, daar heeft niemand iets aan. Ga voor een gezond evenwicht. De vennootschap inzetten als inkomstenbron is onze specialisatie. We begeleiden u graag op maat!
Chocolatier-min
01

Privévermogen opbouwen via de vennootschap

U werkt hard, de vennootschap mag dit op tijd en stond ook voor u doen. Hoe kan u ook privé genieten van uw werk in de vennootschap? Hoe pakt u dit aan als de vennootschap met reserves zit? En wat als die reserves er nog niet zijn? Wij geven u graag advies op maat!

01
Hoe kapitaal overhevelen van uw vennootschap naar uw privé?

Er zijn verschillende mogelijkheden om vermogen over te hevelen van uw vennootschap naar uw privé. Winst uitkeren? Kies de juiste mix!

aanslag vs wachtijd

De keuze hangt af van wat uw plannen zijn met het geld en hoe lang u erop kan wachten. Een handig ezelsbruggetje hieromtrent: “Hoe sneller u de middelen privé nodig hebt, hoe hoger de belastingdruk”.

Ook hier begeleiden wij onze klanten om de juiste keuzes te maken, met name wanneer kunnen bepaalde mechanismen het beste opgestart worden en wanneer kunnen deze zo optimaal mogelijk opgenomen worden op basis van de persoonlijke plannen en behoeften.

Wij leggen de link tussen het financiële en het fiscale luik. Er moet een evenwicht worden gevonden tussen onmiddellijke en uitgestelde inkomsten.

MEER INFO: Van salarispakket tot liquidatiereserve.

02
Beleggen in de vennootschap

Geld vast in de (liquidatie)reserve? Laat het intussen opbrengen!

Voordat u liquidatiereserves (optimaal) kan uitkeren, moet u doorgaans een wachtperiode van drie of vijf jaar respecteren (afhankelijk van het gekozen stelsel). Echter houdt niets u tegen om dat gereserveerde geld intussen verder te laten aangroeien door te beleggen in de vennootschap. U maakt een gespreide beleggingsportefeuille aan in de vennootschap en spreidt liquiditeit, bescherming en rendement in functie van uw persoonlijkheid. Wenst u te beleggen binnen uw vennootschap dan zijn er meerdere opties. 

venootschap naar privé

U kan eerst uw vermogen laten groeien in de vennootschap via beleggingen. Op het gewenste tijdstip kan u deze beleggingen nadien overdragen naar uw privé-beleggingsportefeuille.

Vooral op het einde van een professionele carrière heeft u vaak dergelijke mogelijkheden. Zorg ervoor dat uw vennootschap dan geen overtollige liquiditeiten heeft: ze uitkeren bij liquidatie kost u geld, en indien u de vennootschap zou kunnen verkopen, is dit ook nadelig voor potentiële overnemers.

03
Privé-investeringen terugbetalen via een dividendkrediet.

U hebt het huis van uw dromen gezien, maar uw privévermogen is niet groot genoeg om een bod te doen? Bovendien zijn ook de reserves in uw vennootschap nog te klein? Het klinkt logisch om de droom dan maar op te bergen. En toch is dat misschien niet nodig!

Dankzij het dividendkrediet kan u bij onvoldoende privévermogen én onvoldoende vermogen in de vennootschap toch al privé investeren. Dit krediet wordt vooral aangeraden bij het aankopen van privé-vastgoed.

U betaalt tijdens de loop van de lening enkel de interesten terug. Pas wanneer u de dividenden (VVPR-bis/VVPR-ter) uit uw vennootschap overdraagt naar uw privé, lost u het kapitaal (in één keer) af.
Zo betaalt u uw privé-investering grotendeels terug met toekomstige winsten van de vennootschap.

Wij houden bij de berekening van uw terugbetalingscapaciteit niet enkel rekening met uw huidig en toekomstig beroepsinkomen, maar ook met het vermogen dat u zal opbouwen in uw vennootschap via de (liquidatie)reserves.
Uiteraard doen we dit in overleg met uw accountant of boekhouder. Samen schetsen we voor u het volledige plaatje zodat u de juiste financiële keuzes maakt!

hoe geniet ik privé van mijn werk in de venootschap

 


02

Ons engagement

Er zijn duidelijk tal van mogelijkheden om privé te genieten van uw werk in de vennootschap. Fiscaalvriendelijk geld overhevelen van uw vennootschap naar uw privé is perfect mogelijk. Dankzij het belastingvoordeel vergroot u uw beleggingscapaciteit en bouwt u steeds meer eigen vermogen op. Bank Van Breda staat garant voor de beste begeleiding op maat van uw specifieke behoeften en wensen.

We verenigen graag de fiscale inzichten van uw accountant met onze financiële kennis en expertise. Dit wordt zonder twijfel een win-win voor u als klant.


Wij stellen dan ook graag onze specifieke know-how, die u niet makkelijk elders zal vinden, ter uwer beschikking. Dat is ons engagement naar u toe als klant van Bank J. Van Breda & Co.

Vastberaden om privé nog meer te genieten van uw werk in de vennootschap? Maak een afspraak!