Lenen voor aankoop vastgoed / bedrijfspand (privé)

U overweegt om privé vastgoed of een bedrijfspand aan te kopen met als doel om er zelf van te genieten en/of te verhuren? Dat kan!
OND fietsenhandelaar

01
Hypothecair krediet

Dit is het klassieke woonkrediet dat toegestaan wordt om privé te investeren in vastgoed: eerste huis of appartement, een opbrengsteigendom, een tweede verblijf of vakantiewoning, nieuwbouw, maar evengoed verbouwingen.

02
Bulletkrediet

Met een bulletkrediet financiert u de aankoop, nieuwbouw of verbouwing van een onroerend goed indien de terugbetaling gebeurt op midden of lange termijn (> 24 maanden) vanuit de verkoop van roerend(e) die reeds beschikbaar zijn of later vrijkomen.

03
IPT in combinatie met bulletkrediet

Deze kredietvorm is bedoeld voor ondernemers met een vennootschap en hiermee een 2de verblijf willen aankopen en/of huidige woning wensen te verbouwen.

De voordelen van een IPT zijn bekend: uw vennootschap betaalt de premies en u bent de begunstigde. Dankzij de combinatie van een bulletkrediet en uw IPT kan u uw aankoop van vastgoed extra voordelig financieren . Als u vastgoed wilt bouwen, kopen of verbouwen, kan u eventueel ook een voorschot opvragen op de reserve van uw IPT.

04
Dividendenkrediet

U wenst een bepaald onroerend goed aan te kopen maar uw financiële middelen bevinden zich grotendeels in uw vennootschap. Het dividendkrediet kan dan een oplossing bieden. U koopt het pand vandaag privé aan maar uw kapitaalaflossingen worden afgestemd op de fiscaalvriendelijke uitkeringsmogelijkheden in uw vennootschap. U betaalt het kapitaal dus terug wanneer u de dividenden uit uw vennootschap overdraagt naar uw privé.

05
Overbruggingskrediet

Dit is een krediet met een korte looptijd voor een investering in vastgoed. De terugbetaling gebeurt met middelen die op korte termijn vrijkomen. Dat is bijvoorbeeld het geval als u een nieuwe woning koopt en uw huidige woning verkoopt. Of u gaat verbouwen en ontvangt binnenkort een belangrijke schenking. 

06
Vlaams Renteloos renovatiekrediet

Vanaf 2021 kunnen nieuwe eigenaars van een woning of appartement beroep doen op het renteloze renovatiekrediet.

Wie een woning met een slechte energieprestatie koopt en binnen de vijf jaar de energieprestatie daarvan aanzienlijk verbetert, zal aansluitend bij het hypothecair krediet voor de verwerving van het pand, ook een renteloos renovatiekrediet kunnen afsluiten.

De Vlaamse overheid betaalt de rente terug indien je aan alle voorwaarden voldoet.

Om in aanmerking te komen voor het renteloze renovatiekrediet, moet er een hypothecair hoofdkrediet zijn, dat hoofdzakelijk bestemd is voor de verwerving van de woning.  Aanvullend en samen met het hoofdkrediet kan u een renteloos renovatiekrediet afsluiten met het engagement om de eensgezinswoning van label E of F naar label A, B of C te brengen binnen een periode van 5 jaar. Voor appartementen geldt een transitie van label D, E of F naar label A of B.

Alle voorwaarden kan u hier bekijken.

Vastgoed of bedrijfspand privé of via de vennootschap aankopen? Of toch beter een gesplitste aankoop? Wat is in uw situatie de beste optie? Praat met Van Breda Advisory