Lenen voor aankoop vastgoed / bedrijfspand (privé)

U overweegt om privé vastgoed of een bedrijfspand aan te kopen met als doel om er zelf van te genieten en/of te verhuren? Dat kan!
OND fietsenhandelaar

01
Hypothecair krediet

Dit is het klassieke woonkrediet dat toegestaan wordt om privé te investeren in vastgoed: eerste huis of appartement, een opbrengsteigendom, een tweede verblijf of vakantiewoning, nieuwbouw, maar evengoed verbouwingen.

02
Bulletkrediet

Met een bulletkrediet financiert u de aankoop, nieuwbouw of verbouwing van een onroerend goed indien de terugbetaling gebeurt op midden of lange termijn (> 24 maanden) vanuit de verkoop van roerend(e) die reeds beschikbaar zijn of later vrijkomen.

03
IPT in combinatie met bulletkrediet

Deze kredietvorm is bedoeld voor ondernemers met een vennootschap en hiermee een 2de verblijf willen aankopen en/of huidige woning wensen te verbouwen.

De voordelen van een IPT zijn bekend: uw vennootschap betaalt de premies en u bent de begunstigde. Dankzij de combinatie van een bulletkrediet en uw IPT kan u uw aankoop van vastgoed extra voordelig financieren . Als u vastgoed wilt bouwen, kopen of verbouwen, kan u eventueel ook een voorschot opvragen op de reserve van uw IPT.

04
Dividendenkrediet

U wenst een bepaald onroerend goed aan te kopen maar uw financiële middelen bevinden zich grotendeels in uw vennootschap. Het dividendkrediet kan dan een oplossing bieden. U koopt het pand vandaag privé aan maar uw kapitaalaflossingen worden afgestemd op de fiscaalvriendelijke uitkeringsmogelijkheden in uw vennootschap. U betaalt het kapitaal dus terug wanneer u de dividenden uit uw vennootschap overdraagt naar uw privé.

05
Overbruggingskrediet

Dit is een krediet met een korte looptijd voor een investering in vastgoed. De terugbetaling gebeurt met middelen die op korte termijn vrijkomen. Dat is bijvoorbeeld het geval als u een nieuwe woning koopt en uw huidige woning verkoopt. Of u gaat verbouwen en ontvangt binnenkort een belangrijke schenking. 

Vastgoed of bedrijfspand privé of via de vennootschap aankopen? Of toch beter een gesplitste aankoop? Wat is in uw situatie de beste optie? Praat met Van Breda Advisory
Contact