Lees de getuigenissen van enkele cliënten

Collega’s ondernemers en vrije beroepers vertellen over hun beroep en hun passie… en de zekerheid dat ook privé alles financieel goed geregeld is.

Roel Verbuyst, Pneumoloog en HIV-specialist

Als ik 50 word, wil ik graag financieel onafhankelijk zijn. Dan wil ik vrij zijn om te kiezen of ik nog verder werk of niet. Ik sluit een professioneel avontuur in het buitenland op dat moment ook niet uit. Met mijn HIV-specialisatie zou ik zo nog veel mensen kunnen helpen. Om die financiële onafhankelijkheid te bereiken, doe ik stelselmatig aan pensioenopbouw. Ik vertrouw volledig op Bank J.Van Breda & C° om alles te regelen voor een zo optimaal mogelijke spreiding. Ondertussen heb ik ook wat geïnvesteerd in vastgoed. Dit vermogen moet me toelaten mijn levensstijl te blijven behouden. Ik wil me geen zorgen maken over geld.
 

Francis Huys, gepensioneerd orthopedist

In 1987 heb ik net als mijn collega een vennootschap opgericht. Daarin maakten we gebruik van de verschillende mogelijkheden om ons pensioen op te bouwen. In onze praktijk kregen we ook voor verschillende aankopen een financiering van Bank J.Van Breda & C°. Toen onze account manager bij Bank J.Van Breda & C° me vertelde over hun rekeningen en spaarformules, sprak dat me meteen aan. Daarmee kunnen we nu rustig genieten van het leven. Bovendien hebben mijn vrouw en ik in vastgoed geïnvesteerd. We bouwden een huis dat toegankelijker was voor de rolstoel van mijn vrouw. We hebben ook samen met onze dochter  geïnvesteerd in twee aanpalende appartementen met een verbindingsdeur tussen beide. Als we later verzorging nodig hebben, kunnen we daar gaan wonen, naast haar.
 

Jan Vierstraete, zaakvoerder van direct marketingbureau BEBOP

“Een goede boekhouder is echt onmisbaar. Mijn boekhouder was en is van bij het begin mijn sparring partner. Het was door zijn toedoen dat ik ben beginnen nadenken over de opbouw van mijn pensioen. Ik werkte zo veel dat ik geen tijd meer over had om geld uit te geven. Daarom
keerde ik mezelf aanvankelijk maar een laag loon uit. Hij raadde me aan om stelselmatig ook mijn privévermogen aan te vullen met dat uit mijn bedrijf, o.a. door dividenden uit te keren. Op een gegeven moment heb ik mijn boekhouder meegenomen naar Bank J.Van Breda & C° om het samen over mijn financiën te hebben en een plan te maken voor de toekomst met een concrete becijfering op basis van mijn wensen. Sindsdien maak ik mij eigenlijk geen zorgen meer.”
 

Mario Philips, General Manager van ATMI LifeSciences

Ik heb mijn persoonlijke financiën lange tijd niet goed opgevolgd. Toen de bankencrisis uitbrak maakte ik mij plots wat zorgen over mijn financiële situatie. Ik had alles bij één bank gepositioneerd en vond dat toch wat risicovol. In mijn zoektocht naar een nieuwe bank stuitte ik op Bank J.Van Breda & C°. Hun regelmatige opvolging van mijn financiën sprak me wel aan. Ik kreeg meteen een goed overzicht van wat ik had en wat mijn mogelijkheden zijn, nu en in de toekomst, als ik met pensioen ga. Er is ook een mooie wisselwerking ontstaan tussen mijn boekhouder en de bank. Mijn boekhouder zorgt voor alles wat fiscaliteit aangaat en Bank J.Van Breda & C° houdt mijn persoonlijke financiële planning op orde. Zo kan ik gewoon gerust zijn.


Lees meer

Christiaan Uyttersprot, Huisarts

Als ik 65 ben, zou ik willen stoppen. Dan wil ik wat meer reizen, samen met mijn vrouw en ook wat vaker naar de golfclub waar ik al enkele jaren lid van ben. Een 20-tal jaar geleden ben ik mij hierop beginnen voorbereiden en heb ik de opbouw van mijn pensioenkapitaal onder de loep genomen. Ik heb een vennootschap opgericht, een groepsverzekering genomen en geïnvesteerd in vastgoed. Ik vind het nuttig om mij financieel goed te laten adviseren. Dankzij de persoonlijke financiële planning bij Bank J.Van Breda & C° weet ik hoe ik mijn geld moet spreiden en wat ik de komende jaren nog moet aanpakken. Het vastgoed wil ik stilletjesaan afbouwen. Dat brengt uiteindelijk ook werk met zich mee en dat wil ik tijdens mijn pensioen zo veel mogelijk vermijden.


Lees meer

Jean-Jacques Simonet, Opticien-optometrist

Van bij het begin van mijn carrière heb ik geïnvesteerd in een levensverzekering, op basis van het advies van mijn fiscalist. Later heb ik een tweede levensverzekering afgesloten. Tenslotte investeerde ik vanaf het begin van de jaren ‘90 jaarlijks consequent in een groepsverzekering. Op mijn 65 heb ik zo mijn vooropgestelde doel bereikt. Mijn kapitaal kwam vrij toen ik met pensioen ging, maar… wat dan? Gelukkig heeft een account manager van Bank J.Van Breda & C° me geprospecteerd en me een langetermijnvisie voorgesteld. Want ik had geen plan voor tijdens mijn pensioen. Vandaag heb ik een plan op maat tot mijn 80 met duidelijke doelstellingen. Rust gegarandeerd.


Lees meer

Ronald Van Boven, Gepensioneerd apotheker

Ik heb mijn apotheek overgelaten toen ik 60 was. Vroeger zei men altijd dat eens je je apotheek verkoopt, de opbrengst wel voldoende zou zijn voor je pensioen, maar ik wou meer zekerheid.
Tussen mijn 30 en 35 ben ik begonnen met mijn kapitaalopbouw. Ik wilde er meteen aan beginnen op het moment dat ik een beetje geld opzij kon zetten. Via de beroepsvereniging kwam ik in contact met Bank J.Van Breda & C°. Hun kennis over mijn leefwereld schepte vertrouwen. Ze zijn gespecialiseerd in de begeleiding van zelfstandigen zoals ik. Ze luisteren naar mijn wensen en geven deskundig advies over hoe ik die zo goed als risicoloos kan realiseren. Meer moet dat niet zijn. Ik zie geld dan ook maar als een ruilmiddel voor arbeid of bezittingen. Het verlangen om van geld nog meer geld te willen maken, verziekt de maatschappij.