test

De 5 waarden van Christiaan Uyttersprot

1. Contact “Toen ik ging studeren was het al snel een uitgemaakte zaak dat ik geneeskunde zou doen. Ik heb zelfs niet nagedacht over alternatieven. Ik wilde huisarts worden voor het contact met de patiënten. Daar hecht ik veel waarde aan.”
 
2. Modernisering “Mijn agenda is altijd goed gevuld. Volle wachtzalen vind ik echter niet meer van deze tijd. Patiënten kunnen online een afspraak maken of ter plaatse aan de automaat een ticketje nemen om te zien wanneer het precies aan hen is. Ondertussen kunnen ze dan nog even langs de winkels in de buurt.”
 
3. Leefbaarheid “Nu mijn dochter ook huisarts is, kan ik het een beetje rustiger aan doen. Samen zien we in de praktijk nu 30 procent meer patiënten op een dag tegen een leefbaarder tempo. Groepspraktijken maken hun opmars en dat is zeker geen slechte evolutie.”
 
4. Plannen “Collega’s die met pensioen gaan, vallen weleens in een zwart gat doordat ze jaren geen tijd hebben vrijgemaakt voor een hobby en dan plots met een zee van tijd zitten. Dat probeer ik te vermijden. Ik hoop te reizen met mijn vrouw, wat meer tijd door te brengen op de golfclub en mij te blijven verdiepen in economie via de beleggersclub.”
 
5. Toekomstdenken “Een 20-tal jaar geleden begon ik aan mijn pensioenplanning. Ik heb een vennootschap opgericht, een groepsverzekering genomen en geïnvesteerd in vastgoed. Dankzij de persoonlijke financiële planning bij Bank J.Van Breda & C° weet ik wat ik de komende jaren nog moet aanpakken. Het vastgoed wil ik afbouwen om werk tijdens mijn pensioen te vermijden.”