Systematisch beleggen: beleg nu, geniet ook later

Neem uw toekomst in handen, start een beleggingsplan

Iedereen is het erover eens dat klassieke spaarboekjes vandaag bijna niets opbrengen. Beleggen kan dan een alternatief zijn. Maar omwille van de complexiteit en de risico’s schrikt dit heel wat spaarders af. Een beleggingsplan is dan een goede oplossing.

 

Wat is een beleggingsplan?

Als u wilt beleggen, kan een beleggingsplan u helpen om uw doelstellingen te halen. Denkt u aan de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen? Wilt u extra pensioenkapitaal? Spaart u met een specifiek doel voor ogen? Dan kunt u maandelijks een bedrag naar uw spaarrekening overschrijven. Maar is dat wel de juiste aanpak? Met een beleggingsplan belegt u gespreid in de tijd, automatisch en op vaste tijdstippen. Dankzij deze aanpak verhoogt u de kans op een mooi rendement. 

 

Waarom een beleggingsplan? 

“Wie nu een beleggingsplan opstart, neem zijn toekomst vandaag nog in handen.”

Spaarrekeningen brengen vandaag zo goed als niets op. Wat als u datzelfde bedrag op precies hetzelfde ritme belegt via een beleggingsplan? Dan wordt de kans op een mooi rendement een pak groter.

Vergelijk een beleggingsplan met de aflossing van uw hypothecair krediet. Elke maand gaat automatisch een som van uw rekening om de lening voor uw huis af te betalen. Na jaren afbetalen is het huis van u.

Ook met een beleggingsplan zet u maandelijks een bepaalde som opzij. U bouwt er geen huis mee op maar wel een extra spaarpot om later de dingen te kunnen doen die u wil doen. Een extra vermogen naast uw wettelijk pensioen. De dag waarop uw professioneel inkomen wegvalt, kunt u dankzij dat vermogen blijven genieten.

 

Wat zijn de voordelen van een beleggingsplan? 

Klanten die kozen voor een beleggingsplan, hebben het vaak over drie grote voordelen: 

- Door planmatig te beleggen, ontwikkel ik een spaardiscipline.
- Door planmatig te beleggen, kapitaliseer ik mijn rendement. 
- Door planmatig te beleggen, ben ik minder afhankelijk van het financieel klimaat. 

 

 

Meer informatie: