test

Onze tips voor een veilig internetgebruik

1. Let op voor phone en e-mail phishing

Geef nooit vertrouwelijke informatie door aan de telefoon als u niet zeker bent wie de vraag stelt. Verwijder ook e-mails bij de minste twijfel. Wachtwoorden en pincodes zijn persoonlijk, deel ze dus nooit met anderen.

 

2. Vermijd malware
Wees voorzichtig met bijlagen in e-mails die u niet verwacht of waarvan u de afzender niet kent. Let ook op met het downloaden van (gratis) software. Daarnaast kan u uw bescherming verhogen door gebruik te maken van een up-to-date virusscanner.

 

3. Houd uw systemen up-to-date

Zorg dat uw computer of smartphone, maar ook het besturingssysteem, de browers waarmee u surft, uw anti-virussysteem en andere software altijd up-to-date is. Laat updates zoveel mogelijk automatisch door het toestel zelf installeren.

 

4. Surf veilig: httpS en sleuteltje

Voor websites waarbij u moet inloggen (vb. websites om e-mails te lezen, aankopen te doen of sociale media), is het belangrijk dat het internetadres start met https. U herkent zo’n beveiligde website ook aan het groene slotje in de browser.

 

5. Gebruik sterke wachtwoorden

Kies in een wachtwoord dat lang genoeg is: minimum 11 tekens.
Maak uw wachtwoord nog sterker door zowel kleine als grote letters, cijfers én speciale karakters te gebruiken.

 

6. Let op voor gratis draadloos internet

Dankzij de extra veiligheidsmaatregelen is online bankieren met onze app overal veilig, zowel via een (gratis) WiFi netwerk als via een 3G of 4G netwerk. Dat is niet noodzakelijk het geval voor andere apps of websites waar u moet inloggen of kredietkaartgegevens ingeven. Maak in dat geval enkel gebruik van een 3G of 4G netwerk.

> Maak kennis met onze app