Mijn beleggingsplan

Ondernemer Alex Joos begon twee jaar geleden met een beleggingsplan. Na zijn carrière kunnen blijven genieten van de mooie dingen des levens, is zijn uiteindelijke doel. En dit volledig op eigen kracht.

Zijn beleggingsplan geeft hem de nodige gemoedsrust om zich volledig te kunnen focussen op het runnen van zijn bedrijf.

Ik lig niet wakker als het even slecht gaat op de financiële markten. Dankzij mijn lange beleggingshorizon blijft het risico beperkt.

 

Wie is Alex Joos?

  • CEO en eigenaar van Group Joos
  • 53 jaar
  • Gehuwd
  • Twee kinderen (25 en 27)
  • Klant sinds 2011

 

Ik ga niet voor superwinst op korte termijn. Elke maand een stukje sparen op basis van een lange beleggingshorizon lijkt me een veiligere keuze.

Ooit komt de dag waarop ook mijn vrouw en ik uit het bedrijf zullen stappen. We willen ook na de carrière van dag één kunnen blijven genieten. Een beleggingsplan kan ons hierbij helpen.

Mijn account manager Gerdy Vervloesem begeleidt ons ook op dat vlak. Hij denkt mee op lange termijn. Ook dat geeft ons gemoedsrust. Ons beleggingsplan is zonder twijfel in goede handen. Net als het beleggingsplan dat we recent in de vennootschap hebben opgestart. Ook Group Joos zet nu elke maand een bedrag opzij.

Ik geloof niet in superwinst op korte termijn. Dit betekent dat je ook superverlies op korte termijn kan lijden. Systematisch sparen, elke maand een stuk op basis van een lange beleggingshorizon, is een veiligere keuze. Zo hoef ik ook niet wakker te liggen als het even slecht gaat op de financiële markten. Op lange termijn komt alles uiteindelijk goed. Je hoeft geen bankier te zijn om dit te snappen.’

 

Account manager Gerdy Vervloesem

‘De discipline om maandelijks een bedrag opzij te zetten kent iedereen die ooit een investering deed. Bij een beleggingsplan doet een gezonde spreiding en een termijnperspectief de rest.’

Gerdy Vervloesem: ‘Vele ondernemers werken hard in en aan hun bedrijf en vergeten zichzelf vaak in de dagelijkse besognes. Net als Alex en Ilse. Ze werken keihard in een sector die sterk getekend wordt door de digitalisering. Vanuit een oprechte bezorgdheid staan zij hun personeel en hun gezinnen bij. Vele engagementen buiten het bedrijf vullen de schaarse vrije tijd.  En dan, zo zeggen wij dat in de Kempen, schiet de privé wel eens over.

We hebben allemaal tijd te kort. De toekomst schuiven we gemakkelijk voor ons uit.  Zeker als het over ‘later, na de carrière’ gaat. Een beleggingsplan helpt met maandelijkse stappen of stapjes  om een vermogen op te bouwen. Zie het als een positief en omgekeerd krediet dat je aan jezelf verstrekt. De discipline om maandelijks een bedrag opzij te zetten kent iedereen die ooit een investering deed. Een gezonde spreiding en een termijnperspectief doen de rest. Het zal zonder meer bijdragen tot een zorgeloze toekomst, want die komt telkens dichter, of we dit nu willen of niet.’

 

Auteur

Barbara Claeys

donderdag 30 januari 2020