Go with the flow

Joke Vanhoucke, urgentiearts in het AZ Maria Middelares in Gent

‘Al op jonge leeftijd was mijn goesting groot om mensen te helpen en geneeskunde te studeren. Vooral de combinatie wetenschap, menselijk lichaam, onderzoeken en genezen sprak me enorm aan.

Tijdens mijn stages bleek urgentiegeneeskunde de perfecte match: jong én oud, soms banaal, soms erg gecompliceerd, niet weten wat de dag zal brengen en vooral een intense samenwerking in een hecht team van artsen en verpleegkundigen.

Het zat mee want na mijn opleiding van 13 jaar bleek er veel nood te zijn aan spoedartsen. De ervaringen tijdens mijn stages hebben de doorslag gegeven om voor het AZ Maria Middelares te kiezen.

Met het nieuwe statuut van zelfstandige had ik uiteraard geen ervaring. En zoals bij de meeste artsen was mijn kennis van fiscaliteit en financiën eerder beperkt.

Ik ging mee met de flow en keek hoe collega’s dit hadden aangepakt. Wie had hen bijgestaan? Wie kon er ook mij begeleiden?

Ik stelde vast dat verschillende collega’s al meer stappen hadden gezet en goed geadviseerd werden door Bank Van Breda. Ik wilde ook meer doen en op maat begeleid worden.

Mijn tip voor collega’s is dan ook: “Kies iemand bij wie je je goed bij voelt, in wie je vertrouwen hebt en van wie je weet dat je een goede begeleiding krijgt.”

Alles in één keer doorgronden is niet vanzelfsprekend. Stap voor stap zie ik nu wel de resultaten van mijn keuzes.

Go with the flow, zo pak ik het nu aan. Omdat ik weet dat ik Bank Van Breda altijd als klankbord heb.’

Auteur

Steve Wagemans

vrijdag 10 juli 2020