test

Ik heb tips gekregen die onze werking verbeterden.

"Iedereen in mijn Plato-groep verwerkt basismateriaal tot een afgewerkt product, maar we zijn geen concurrenten, dus waarom zouden we onze ervaringen niet delen? We leren veel van elkaar."

Wim Wouters, directeur BwK Sierbeton, produceert betonelementen met architectonische waarde zoals kroonlijsten en gevelpanelen. Hij vertelt over zijn ervaring bij Plato, lerend netwerk.

“De sessies vinden plaats bij de deelnemende bedrijven. Meestal komt er iemand spreken over een thema dat de groep vooraf bepaalde, maar beginnen doen we altijd met een bedrijfsbezoek. Dat is bijzonder interessant. Er wordt heel open van gedachten gewisseld. Onlangs was er een spreker, een drukker, die zijn 23e overname afgerond had. Die had een schat aan nuttige informatie bij. 

Toch zit het vaak ook in de kleine dingen die terloops gezegd worden, op de drink achteraf bijvoorbeeld. Ik heb tips gekregen die besparingen opleverden en onze werking verbeterden, zoals het schrappen van een onnodige loonberekening, een goedkoper inkoopbeleid, beter timemanagement en advies over de invoering van een tweede shift. 

Volgend jaar neem ik opnieuw deel aan de groep Productiebedrijven. Zeker weten.” 

zondag 7 april 2019